Kerst 200x200

 Peñon de Alhucemas Peñon de Alhucemas booking.com


boek je vakantie bij de ANWB

Youtube Peñon de Alhucemas

vorige beschrijving van het eiland Peñon de Vélez de la Gomera Informatie eiland Peñon de Alhucemas volgende beschrijving van het eiland Isla del Rey

Booking.com


Beschrijving eiland Peñon de Alhucemas

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het onbewoonde zeer kleine eiland Peñon de Alhucemas (lokale naam Peñón de Alhucemas) is onderdeel van (de eilandengroep) de Plazas menores en ligt in het land Spanje, Zuid-Europa. De oppervlakte van het eiland bedraagt 0.010 km2 en is daarmee 0.330 keer groter dan het Nederlandse eiland Pampus. Het eiland ligt in de Middellandse zee en de totale kustlengte is ongeveer 0 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 0.2 km bij 0.1 km (maximale breedte). Het hoogste punt bedraagt 27 meter. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 35.21 (35°12'40.0608), -3.89 (-3°53'26.3544).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het ligt in de provincie - regio: Autonome regio Andalusië, in de gemeente Provincie - Provincia Almería. De (directe) buureilanden van Peñon de Alhucemas zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Peñon de Vélez de la Gomera 37.2 km Westelijk gelegen.
2) Isla de Alboran 111.7 km NoordOostelijk gelegen.
3) Isla del Congreso 131.6 km Oostelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Peñon de Alhucemas

Peñon de Alhucemas kaart

Widget is loading comments...
Peñon de Alhucemas aantal keer bekeken: 1080
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.


Rondreizen Griekenland