Kerst 200x200

 Isla de Alboran Isla de Alboran booking.com


boek je vakantie bij de ANWB

Youtube Isla de Alboran

vorige beschrijving van het eiland Isla de San Martiño Informatie eiland Isla de Alboran volgende beschrijving van het eiland Peterselie-eiland

Booking.com


Beschrijving eiland Isla de Alboran

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde zeer kleine eiland Isla de Alboran is onderdeel van (de eilandengroep) de Plazas menores en ligt in het land Spanje, Zuid-Europa. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 53.7 km. Het dichtbijzijnde (vaste)land is Marokko en is niet het land waartoe het eiland zelf behoort. De oppervlakte van het eiland bedraagt 0.080 km2 en is daarmee 2.670 keer groter dan het Nederlandse eiland Pampus. Het eiland ligt in de Middellandse zee en de totale kustlengte is ongeveer 2 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 0.6 km bij 0.3 km (maximale breedte). Het eiland is Noord - Zuid georiënteerd. Het hoogste punt bedraagt 15 meter. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 35.94 (35°56'21.7932), -3.03 (-3°2'5.6904).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit vulkanisch materiaal.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 21 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 262.5 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). Het eiland is in het Zuiden van het land Spanje gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Autonome regio Andalusië, in de gemeente Provincie - Provincia Almería. De (directe) buureilanden van Isla de Alboran zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Isla del Congreso 99.5 km ZuidZuidOostelijk gelegen.
2) Isla de Isabel II 99.9 km ZuidOostelijk gelegen.
3) Isla del Rey 100.3 km ZuidOostelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Isla de Alboran

Isla de Alboran kaart

Widget is loading comments...
Isla de Alboran aantal keer bekeken: 1257
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.


Rondreizen Griekenland