Kerst 200x200

 Isla del Congreso Isla del Congreso booking.com


boek je vakantie bij de ANWB

Youtube Isla del Congreso

vorige beschrijving van het eiland Isla de Isabel II Informatie eiland Isla del Congreso volgende beschrijving van het eiland Sicilië

Booking.com


Beschrijving eiland Isla del Congreso

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het onbewoonde zeer kleine eiland Isla del Congreso is onderdeel van (de eilandengroep) de Plazas menores - Islas Chafarinas en ligt in het land Spanje, Zuid-Europa. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 1.9 km. Het dichtbijzijnde (vaste)land is Marokko en is niet het land waartoe het eiland zelf behoort. De oppervlakte van het eiland bedraagt 0.250 km2 en is daarmee 8.330 keer groter dan het Nederlandse eiland Pampus. Het eiland ligt in de Middellandse zee en de totale kustlengte is ongeveer 3 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 0.9 km bij 0.3 km (maximale breedte). Het eiland is NoordNoordWest - ZuidZuidOost georiënteerd. Het hoogste punt bedraagt 137 meter. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 35.18 (35°10'44.7744), -2.44 (-2°26'27.8664).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit vulkanisch materiaal.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het ligt in de provincie - regio: Autonome regio Andalusië, in de gemeente Provincie - Provincia Almería. De (directe) buureilanden van Isla del Congreso zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Isla de Isabel II 0.6 km Oostelijk gelegen.
2) Isla del Rey 1.2 km OostNoordOostelijk gelegen.
3) Isla de Alboran 99.5 km NoordNoordWestelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Isla del Congreso

Isla del Congreso kaart

Widget is loading comments...
Isla del Congreso aantal keer bekeken: 1310
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.


Rondreizen Griekenland