Kerst 200x200

 Peñon de Vélez de la Gomera Peñon de Vélez de la Gomera booking.com


boek je vakantie bij de ANWB

Youtube Peñon de Vélez de la Gomera

vorige beschrijving van het eiland Peterselie-eiland Informatie eiland Peñon de Vélez de la Gomera volgende beschrijving van het eiland Peñon de Alhucemas

Booking.com


Beschrijving eiland Peñon de Vélez de la Gomera

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het onbewoonde zeer kleine eiland Peñon de Vélez de la Gomera (lokale naam Peñón de Vélez de la Gomera) is onderdeel van (de eilandengroep) de Plazas menores en ligt in het land Spanje, Zuid-Europa. De oppervlakte van het eiland bedraagt 0.050 km2 en is daarmee 1.670 keer groter dan het Nederlandse eiland Pampus. Het eiland ligt in de Middellandse zee en de totale kustlengte is ongeveer 1 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 0.4 km bij 0.1 km (maximale breedte). Het eiland is NoordWest - ZuidOost georiënteerd. Het hoogste punt bedraagt 87 meter. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 35.17 (35°10'5.8116), -4.3 (-4°17'56.4576).

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het ligt in de provincie - regio: Autonome regio Andalusië, in de gemeente Provincie - Provincia Málaga. De (directe) buureilanden van Peñon de Vélez de la Gomera zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Peñon de Alhucemas 37.2 km Oostelijk gelegen.
2) Peterselie-eiland 130.4 km NoordWestelijk gelegen.
3) Isla de Alboran 142.6 km NoordOostelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Peñon de Vélez de la Gomera

Peñon de Vélez de la Gomera kaart

Widget is loading comments...
Peñon de Vélez de la Gomera aantal keer bekeken: 450
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.


Rondreizen Griekenland