Kerst 200x200

 Isla del Rey Isla del Rey booking.com


boek je vakantie bij de ANWB

Youtube Isla del Rey

vorige beschrijving van het eiland Peñon de Alhucemas Informatie eiland Isla del Rey volgende beschrijving van het eiland Isla de Isabel II

Booking.com


Beschrijving eiland Isla del Rey

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het onbewoonde zeer kleine eiland Isla del Rey is onderdeel van (de eilandengroep) de Plazas menores - Islas Chafarinas en ligt in het land Spanje, Zuid-Europa. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 1.8 km. Het dichtbijzijnde (vaste)land is Marokko en is niet het land waartoe het eiland zelf behoort. De oppervlakte van het eiland bedraagt 0.140 km2 en is daarmee 4.670 keer groter dan het Nederlandse eiland Pampus. Het eiland ligt in de Middellandse zee en de totale kustlengte is ongeveer 2 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 0.9 km bij 0.5 km (maximale breedte). Het eiland is NoordNoordWest - ZuidZuidOost georiënteerd. Het hoogste punt bedraagt 31 meter. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 35.18 (35°10'51.2256), -2.42 (-2°25'20.4996).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit vulkanisch materiaal.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het ligt in de provincie - regio: Autonome regio Andalusië, in de gemeente Provincie - Provincia Almería. De (directe) buureilanden van Isla del Rey zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Isla de Isabel II 0.1 km WestNoordWestelijk gelegen.
2) Isla del Congreso 1.2 km WestZuidWestelijk gelegen.
3) Isla de Alboran 100.3 km NoordWestelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Isla del Rey

Isla del Rey kaart

Widget is loading comments...
Isla del Rey aantal keer bekeken: 1180
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.


Rondreizen Griekenland