Kerst 200x200

 Isla de Isabel II Isla de Isabel II booking.com


boek je vakantie bij de ANWB

Youtube Isla de Isabel II

vorige beschrijving van het eiland Isla del Rey Informatie eiland Isla de Isabel II volgende beschrijving van het eiland Isla del Congreso

Booking.com


Beschrijving eiland Isla de Isabel II

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde zeer kleine eiland Isla de Isabel II is onderdeel van (de eilandengroep) de Plazas menores - Islas Chafarinas en ligt in het land Spanje, Zuid-Europa. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 2 km. Het dichtbijzijnde (vaste)land is Marokko en is niet het land waartoe het eiland zelf behoort. De oppervlakte van het eiland bedraagt 0.140 km2 en is daarmee 4.670 keer groter dan het Nederlandse eiland Pampus. Het eiland ligt in de Middellandse zee en de totale kustlengte is ongeveer 2 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 0.6 km bij 0.5 km (maximale breedte). Het eiland is NoordNoordWest - ZuidZuidOost georiënteerd. Het hoogste punt bedraagt 35 meter. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 35.18 (35°10'55.9308), -2.43 (-2°25'4.6614).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit vulkanisch materiaal.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 30 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 214.3 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). De hoofdplaats van het eiland is Isla Isabel II (Midden - Centraal gelegen).Het eiland is in het Zuiden van het land Spanje gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Autonome regio Andalusië, in de gemeente Provincie - Provincia Almería. De (directe) buureilanden van Isla de Isabel II zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Isla del Rey 0.1 km OostZuidOostelijk gelegen.
2) Isla del Congreso 0.6 km Westelijk gelegen.
3) Isla de Alboran 99.9 km NoordWestelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Isla de Isabel II

Isla de Isabel II kaart

Widget is loading comments...
Isla de Isabel II aantal keer bekeken: 1405
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.


Rondreizen Griekenland