Meer dan 85.000 vakantiehuizen

 Zakynthos Zakynthos booking.com


Eilandhoppen Ionische Eilanden

Youtube Zakynthos

vorige beschrijving van het eiland Lefkas Informatie eiland Zakynthos volgende beschrijving van het eiland Kythira

Booking.com


Beschrijving eiland Zakynthos

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde grote eiland Zakynthos (lokale naam Ζάκυνθος) is onderdeel van (de eilandengroep) de Ionische Eilanden en ligt in het land Griekenland, Zuid-Europa. Binnen de eilandengroep is het zuidwestelijk gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 16.4 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 409 km2 en is daarmee 2.580 keer groter dan het Nederlandse eiland Texel. Het eiland ligt in de Ionische Zee en de totale kustlengte is ongeveer 144 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 36 km bij 17.5 km (maximale breedte). Het eiland is NoordWest - ZuidOost georiënteerd. Het hoogste punt bedraagt 491 meter met de naam Skopos. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 37.78 (37°47'5.6832), 20.78 (20°4'39.1584).

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 38957 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 96 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). De hoofdplaats van het eiland is Zakynthos - stad (OostNoordOostelijk gelegen). Plaatsen op het eiland zijn onder andere: Argassi, Laganas. Agios Sostis, Alykes, Tsilivi. Het eiland is in het ZuidWesten van het land Griekenland gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Regio - Περιφέρεια Ionische Eilanden, in de gemeente Departement - Νομός Zakynthos. De (directe) buureilanden van Zakynthos zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Kefalonia 14.5 km NoordNoordOostelijk gelegen.
2) Ithaki 40.6 km Noordelijk gelegen.
3) Lefkas 71 km NoordNoordWestelijk gelegen.

Het eiland is per auto (en ferry) bereikbaar. De afstand vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 2627 km. Er is een ferry-verbinding voor auto's met het vasteland. Ook voor voetgangers is er een bootverbinding met het vasteland. Er zijn ferryverbindingen voor de auto met andere (buur)eiland(en). Ook zijn er (seizoensfhankelijke) ferryverbindingen voor voetgangers (-fietsers) met andere (buur)eiland(en). Zover bekend zijn er goede fietsmogelijkheden op het eiland.Topografische kaart voor beschrijving Zakynthos

Zakynthos kaartHoogtekaart van Zakynthos

Zakynthos hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Zakynthos aantal keer bekeken: 2912
5 stars gemiddelde score: 5 uit 1 stemmen.


Eilandhoppen Griekenland