Meer dan 85.000 vakantiehuizen

 Kythira Kythira booking.com


Eilandhoppen Ionische Eilanden

Youtube Kythira

vorige beschrijving van het eiland Zakynthos Informatie eiland Kythira volgende beschrijving van het eiland Skiathos

Booking.com


Beschrijving eiland Kythira

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde grote eiland Kythira (lokale naam Κύθηρα) is onderdeel van (de eilandengroep) de Ionische Eilanden en ligt in het land Griekenland, Zuid-Europa. Binnen de eilandengroep is het zuidzuidoostelijk gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 13.6 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 277 km2 en is daarmee 1.740 keer groter dan het Nederlandse eiland Texel. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en de totale kustlengte is ongeveer 111 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 30 km bij 17.5 km (maximale breedte). Het eiland is NoordNoordWest - ZuidZuidOost georiënteerd. Het hoogste punt bedraagt 525 meter met de naam Mermigkari. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 36.25 (36°14'53.3868), 22.98 (22°58'58.3248).

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 3398 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 299.4 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). De hoofdplaats van het eiland is Kýthira (Zuidelijk gelegen). Plaatsen op het eiland zijn onder andere: Áno Livádi, Potamós, Agía Pelagía.Kálamos, Livádi. Het eiland is in het Zuiden van het land Griekenland gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Regio - Περιφέρεια Attika, in de gemeente Departement - Νομός Piraeus. De (directe) buureilanden van Kythira zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Monemvasia 34.1 km NoordNoordOostelijk gelegen.
2) Kreta 74.8 km ZuidOostelijk gelegen.
3) Ydra 107.6 km NoordNoordOostelijk gelegen.

Het eiland is per auto (en ferry) bereikbaar. De afstand vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 2954 km. Er is een ferry-verbinding voor auto's met het vasteland. Ook voor voetgangers is er een bootverbinding met het vasteland. Er zijn ferryverbindingen voor de auto met andere (buur)eiland(en). Ook zijn er (seizoensfhankelijke) ferryverbindingen voor voetgangers (-fietsers) met andere (buur)eiland(en). Zover bekend zijn er goede fietsmogelijkheden op het eiland.Topografische kaart voor beschrijving Kythira

Kythira kaartHoogtekaart van Kythira

Kythira hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Kythira aantal keer bekeken: 1685
5 stars gemiddelde score: 5 uit 1 stemmen.


Eilandhoppen Griekenland