Kefalonia Kefalonia booking.comYoutube Kefalonia

vorige beschrijving van het eiland Korfoe Informatie eiland Kefalonia volgende beschrijving van het eiland Lefkas

Booking.com


Beschrijving eiland Kefalonia

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde grote eiland Kefalonia (lokale naam Κεφαλονιά ) is onderdeel van (de eilandengroep) de Ionische Eilanden en ligt in het land Griekenland, Zuid-Europa. Binnen de eilandengroep is het centraal gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 32 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 786 km2 en is daarmee 4.950 keer groter dan het Nederlandse eiland Texel. Het eiland ligt in de Ionische Zee en de totale kustlengte is ongeveer 251 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 52 km bij 23 km (maximale breedte). Het eiland is NoordNoordWest - ZuidZuidOost georiënteerd. Het hoogste punt bedraagt 1696 meter met de naam Ker. Rantar 1696 meter. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 38.22 (38°13'19.1856), 20.57 (20°34'28.4592).

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 36404 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 47 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). De hoofdplaats van het eiland is Argostoli (WestZuidWestelijk gelegen). Plaatsen op het eiland zijn onder andere: Lixouri, Sami. Het eiland is in het WestZuidWesten van het land Griekenland gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Regio Περιφέρεια Ionische eilanden, in de gemeente Departement - Νομός Kefalonia. De (directe) buureilanden van Kefalonia zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Ithaki 2.8 km Oostelijk gelegen.
2) Lefkas 9.6 km Noordelijk gelegen.
3) Zakynthos 14.5 km ZuidZuidWestelijk gelegen.

Het eiland is per auto (en ferry) bereikbaar. De afstand vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 2551 km. Er is een ferry-verbinding voor auto's met het vasteland. Ook voor voetgangers is er een bootverbinding met het vasteland. Er zijn ferryverbindingen voor de auto met andere (buur)eiland(en). Ook zijn er (seizoensfhankelijke) ferryverbindingen voor voetgangers (-fietsers) met andere (buur)eiland(en). Zover bekend zijn er goede fietsmogelijkheden op het eiland.Topografische kaart voor beschrijving Kefalonia

Kefalonia kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.

Hoogtekaart van Kefalonia

Kefalonia hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Kefalonia aantal keer bekeken: 2120
5 stars gemiddelde score: 5 uit 2 stemmen.