Lefkas Lefkas booking.comYoutube Lefkas

vorige beschrijving van het eiland Kefalonia Informatie eiland Lefkas volgende beschrijving van het eiland Zakynthos

Booking.com


Beschrijving eiland Lefkas

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde grote eiland Lefkas (lokale naam Λευκάδα) is onderdeel van (de eilandengroep) de Ionische Eilanden en ligt in het land Griekenland, Zuid-Europa. Binnen de eilandengroep is het centraal gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 0.1 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 308 km2 en is daarmee 1.940 keer groter dan het Nederlandse eiland Texel. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en de totale kustlengte is ongeveer 123 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 35 km bij 15 km (maximale breedte). Het eiland is Noord - Zuid georiënteerd. Het hoogste punt bedraagt 1158 meter met de naam Elati (Ελάτη). De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 38.71 (38°42'28.9584), 20.65 (20°38'54.4884).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit Karts-landschap o.a. dolomiet.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 23750 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 67 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). De hoofdplaats van het eiland is Lefkada - stad (Noordelijk gelegen). Plaatsen op het eiland zijn onder andere: Apollonioi, Ellomenos, Karya, Lefkada, Meganisi, Sfakiotes, Kalamos, Kastos. Het eiland is in het WestZuidWesten van het land Griekenland gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Regio - Περιφέρεια Ionische Eilanden, in de gemeente Departement - Νομός Lefkada. De (directe) buureilanden van Lefkas zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Meganisi 0.9 km Oostelijk gelegen.
2) Ithaki 8.3 km Zuidelijk gelegen.
3) Kefalonia 9.6 km Zuidelijk gelegen.

Het eiland is per auto (en ferry) bereikbaar. De afstand vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 2515 km. Er is een ferry-verbinding voor auto's met het vasteland. Ook voor voetgangers is er een bootverbinding met het vasteland. Er zijn ferryverbindingen voor de auto met andere (buur)eiland(en). Ook zijn er (seizoensfhankelijke) ferryverbindingen voor voetgangers (-fietsers) met andere (buur)eiland(en). Zover bekend zijn er goede fietsmogelijkheden op het eiland.Topografische kaart voor beschrijving Lefkas

Lefkas kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.

Hoogtekaart van Lefkas

Lefkas hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Lefkas aantal keer bekeken: 2198
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.