Meer dan 85.000 vakantiehuizen

 Santorini Santorini booking.com


Eilandhoppen Cycladen

Youtube Santorini

vorige beschrijving van het eiland Skiathos Informatie eiland Santorini volgende beschrijving van het eiland Lesbos

Booking.com


Beschrijving eiland Santorini

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde vrij grote eiland Santorini (lokale naam Σαντορίνη ) is onderdeel van (de eilandengroep) de Cycladen en ligt in het land Griekenland, Zuid-Europa. Binnen de eilandengroep is het centraal gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 172.6 km. Het dichtbijzijnde (vaste)land is Turkije en is niet het land waartoe het eiland zelf behoort. De oppervlakte van het eiland bedraagt 77 km2 en is daarmee 2.300 keer groter dan het Nederlandse eiland Vlieland. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en de totale kustlengte is ongeveer 61 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 25 km bij 6 km (maximale breedte). Het eiland is Noord - Zuid georiënteerd. Het hoogste punt bedraagt 567 meter met de naam Profitis Ilias. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 36.4 (36°23'54.1392), 25.44 (25°26'10.3992).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit vulkanisch materiaal.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 13670 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 151 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). De hoofdplaats van het eiland is Thira (Westelijk gelegen). Plaatsen op het eiland zijn onder andere: Vourvoulos, Emporio, Akrotiri, Episkopis Gonia, Exo Gonia. Het eiland is in het ZuidOosten van het land Griekenland gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Regio - Περιφέρεια Zuid-Egeïsche Eilanden, in de gemeente Departement - Νομός Cycladen. De (directe) buureilanden van Santorini zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Ios 18 km Noordelijk gelegen.
2) Anafi 21.7 km Oostelijk gelegen.
3) Sikinos 29.6 km NoordWestelijk gelegen.

Het eiland is per auto (en ferry) bereikbaar. De afstand vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 3104 km. Er is een ferry-verbinding voor auto's met het vasteland. Ook voor voetgangers is er een bootverbinding met het vasteland. Er zijn ferryverbindingen voor de auto met andere (buur)eiland(en). Ook zijn er (seizoensfhankelijke) ferryverbindingen voor voetgangers (-fietsers) met andere (buur)eiland(en). Zover bekend zijn er goede fietsmogelijkheden op het eiland.Topografische kaart voor beschrijving Santorini

Santorini kaartHoogtekaart van Santorini

Santorini hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Santorini aantal keer bekeken: 1963
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.


Eilandhoppen Griekenland