Meer dan 85.000 vakantiehuizen

 Sikinos Sikinos booking.com


Eilandhoppen Cycladen

Youtube Sikinos

vorige beschrijving van het eiland Monemvasia Informatie eiland Sikinos volgende beschrijving van het eiland Folegandros

Booking.com


Beschrijving eiland Sikinos

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde kleine eiland Sikinos (lokale naam Σίκινος) is onderdeel van (de eilandengroep) de Cycladen -- Zuid-Egeïsche Eilanden en ligt in het land Griekenland, Zuid-Europa. Binnen de eilandengroep is het centraal gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 142.1 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 42 km2 en is daarmee 1.270 keer groter dan het Nederlandse eiland Vlieland. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en de totale kustlengte is ongeveer 35 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 14.1 km bij 4.9 km (maximale breedte). Het eiland is ZuidWest - NoordOost georiënteerd. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 36.68 (36°40'44.9004), 25.12 (25°7'16.7556).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 273 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 6.4 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). Plaatsen op het eiland zijn onder andere: Alopronia. Het eiland is in het NULLen van het land Griekenland gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Αποκεντρωμένη Διοίκηση - Αιγαίου, in de gemeente Περιφέρεια - Νοτίου Αιγαίου. De (directe) buureilanden van Sikinos zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Ios 5.6 km Oostelijk gelegen.
2) Folegandros 9.7 km WestZuidWestelijk gelegen.
3) Antiparos 25.6 km NoordNoordWestelijk gelegen.









Topografische kaart voor beschrijving Sikinos

Sikinos kaart



Hoogtekaart van Sikinos

Sikinos hoogtekaart DTM DEM













Widget is loading comments...
Sikinos aantal keer bekeken: 552
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.


Eilandhoppen Griekenland