Ios Ios booking.com


vorige beschrijving van het eiland Kimolos Informatie eiland Ios volgende beschrijving van het eiland MilosBeschrijving eiland Ios

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde vrij grote eiland Ios (lokale naam Ίος) is onderdeel van (de eilandengroep) de Cycladen -- Zuid-Egeïsche Eilanden en ligt in het land Griekenland, Zuid-Europa. Binnen de eilandengroep is het centraal gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 145.5 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 109 km2 en is daarmee 3.27 keer groter dan het Nederlandse eiland Vlieland. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en de totale kustlengte is ongeveer 74 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 17.2 km bij 9.5 km (maximale breedte). Het eiland is NoordNoordWest - ZuidZuidOost georinteerd. De cordinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 36.72 (36°43'17.9112), 25.33 (25°19'35.1804).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 2024 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 19 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km). Plaatsen op het eiland zijn onder andere: Ios, Koumpara, Psathi, Milopotas, Manganaris, Magganari. Het eiland is in het NULLen van het land Griekenland gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Αποκεντρωμένη Διοίκηση - Αιγαίου, in de gemeente Περιφέρεια - Νοτίου Αιγαίου. De (directe) buureilanden van Ios zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Sikinos 5.6 km Westelijk gelegen.
2) Santorini 18 km Zuidelijk gelegen.
3) Naxos 18.2 km NoordOostelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Ios

Ios kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.

Hoogtekaart van Ios

Ios hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Ios aantal keer bekeken: 340
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.