Meer dan 85.000 vakantiehuizen

 Skiathos Skiathos booking.com


Eilandhoppen Sporaden

Youtube Skiathos

vorige beschrijving van het eiland Kythira Informatie eiland Skiathos volgende beschrijving van het eiland Santorini

Booking.com


Beschrijving eiland Skiathos

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde kleine eiland Skiathos (lokale naam Σκιάθος) is onderdeel van (de eilandengroep) de Sporaden en ligt in het land Griekenland, Zuid-Europa. Binnen de eilandengroep is het noordwestelijk gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 3.8 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 47 km2 en is daarmee 1.420 keer groter dan het Nederlandse eiland Vlieland. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en de totale kustlengte is ongeveer 43 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 11 km bij 8 km (maximale breedte). Het eiland is ZuidWest - NoordOost georiënteerd. Het hoogste punt bedraagt 433 meter met de naam Stavros - Karafiltzanaka. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 39.17 (39°10'3.1872), 23.45 (23°27'9.6228).

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 6160 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 123 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). De hoofdplaats van het eiland is Skiathos - stad (ZuidZuidOostelijk gelegen). Plaatsen op het eiland zijn onder andere: Koukounaries, ?anemos, Kalyvia, Troulos. Het eiland is in het Midden van het land Griekenland gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Regio - Περιφέρεια Peloponnesos, in de gemeente Departement - Νομός Magnesia. De (directe) buureilanden van Skiathos zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Skopelos 6.8 km Oostelijk gelegen.
2) Euboea 12.9 km ZuidZuidWestelijk gelegen.
3) Alonnisos 27.3 km Oostelijk gelegen.

Het eiland is per auto (en ferry) bereikbaar. De afstand vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 2657 km. Er is een ferry-verbinding voor auto's met het vasteland. Ook voor voetgangers is er een bootverbinding met het vasteland. Er zijn ferryverbindingen voor de auto met andere (buur)eiland(en). Ook zijn er (seizoensfhankelijke) ferryverbindingen voor voetgangers (-fietsers) met andere (buur)eiland(en). Zover bekend zijn er goede fietsmogelijkheden op het eiland.Topografische kaart voor beschrijving Skiathos

Skiathos kaartHoogtekaart van Skiathos

Skiathos hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Skiathos aantal keer bekeken: 1493
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.


Eilandhoppen Griekenland