Meer dan 85.000 vakantiehuizen

 Kreta Kreta booking.com


Rondreis Kreta

Youtube Kreta

vorige beschrijving van het eiland Rodos Informatie eiland Kreta volgende beschrijving van het eiland Cyprus

Booking.com


Beschrijving eiland Kreta

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde zeer grote eiland Kreta (lokale naam Κρήτη) ligt in het land Griekenland, Zuid-Europa. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 94.3 km. Het dichtbijzijnde (vaste)land is Griekenland (Moni Agias Irinis) en is niet het land waartoe het eiland zelf behoort. De oppervlakte van het eiland bedraagt 8259 km2 en is daarmee 52.050 keer groter dan het Nederlandse eiland Texel. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en de totale kustlengte is ongeveer 989 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 260 km bij 60 km (maximale breedte). Het eiland is West - Oost georiënteerd. Het hoogste punt bedraagt 2456 meter met de naam Idi. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 35.23 (35°13'50.1096), 24.85 (24°50'42.5436).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente (kalk).

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 621340 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 74.5 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). De hoofdplaats van het eiland is Heraklion (Noordelijk gelegen). Plaatsen op het eiland zijn onder andere: Chania (NW), Rethimnon (N), Iraklion (N), Agios Nikolaos (NO). Het eiland is in het ZuidZuidOosten van het land Griekenland gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Regio - Περιφέρεια Kreta, in de gemeente Departement - Νομός Lassithi. De (directe) buureilanden van Kreta zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Gavdos 35.3 km elijk gelegen.
2) Kasos 48.6 km Oostelijk gelegen.
3) Karpathos 71.2 km OostNoordOostelijk gelegen.

Het eiland is per auto (en ferry) bereikbaar. De afstand vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 3088 km. Er is een ferry-verbinding voor auto's met het vasteland. Ook voor voetgangers is er een bootverbinding met het vasteland. Er zijn ferryverbindingen voor de auto met andere (buur)eiland(en). Ook zijn er (seizoensfhankelijke) ferryverbindingen voor voetgangers (-fietsers) met andere (buur)eiland(en). Zover bekend zijn er goede fietsmogelijkheden op het eiland.Topografische kaart voor beschrijving Kreta

Kreta kaartHoogtekaart van Kreta

Kreta hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Kreta aantal keer bekeken: 2222
4 stars gemiddelde score: 4 uit 1 stemmen.


Eilandhoppen Griekenland