Kimolos Kimolos booking.com


vorige beschrijving van het eiland Amorgos Informatie eiland Kimolos volgende beschrijving van het eiland IosBeschrijving eiland Kimolos

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde kleine eiland Kimolos (lokale naam Κίμωλος) is onderdeel van (de eilandengroep) de Cycladen -- Zuid-Egeïsche Eilanden en ligt in het land Griekenland, Zuid-Europa. Binnen de eilandengroep is het westelijk gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 100.6 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 38 km2 en is daarmee 1.13 keer groter dan het Nederlandse eiland Vlieland. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en de totale kustlengte is ongeveer 36 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 8.6 km bij 6.8 km (maximale breedte). Het eiland is ZuidWest - NoordOost georinteerd. De cordinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 36.81 (36°48'3.0402), 24.56 (24°33'31.4424).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 910 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 17 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km). Plaatsen op het eiland zijn onder andere: Prassa, Kimolos, Psathi. Het eiland is in het NULLen van het land Griekenland gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Αποκεντρωμένη Διοίκηση - Αιγαίου, in de gemeente Περιφέρεια - Νοτίου Αιγαίου. De (directe) buureilanden van Kimolos zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Milos 1 km WestZuidWestelijk gelegen.
2) Sifnos 11.9 km NoordOostelijk gelegen.
3) Folegandros 26.6 km OostZuidOostelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Kimolos

Kimolos kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.

Hoogtekaart van Kimolos

Kimolos hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Kimolos aantal keer bekeken: 275
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.