Kerst 200x200

 Hogland Hogland booking.com


boek je vakantie bij de ANWB

Youtube Hogland

vorige beschrijving van het eiland Beryozovye eilanden Informatie eiland Hogland volgende beschrijving van het eiland Seskar

Booking.com


Beschrijving eiland Hogland

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde kleine eiland Hogland (lokale naam Гогланд) ligt in het land Rusland, Oost-Europa. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 38.8 km. Het dichtbijzijnde (vaste)land is Finland en is niet het land waartoe het eiland zelf behoort. De oppervlakte van het eiland bedraagt 22 km2 en is daarmee 0.650 keer groter dan het Nederlandse eiland Vlieland. Het eiland ligt in de Oostzee en de totale kustlengte is ongeveer 35 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 11 km bij 3.1 km (maximale breedte). Het eiland is NoordNoordWest - ZuidZuidOost georiënteerd. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 60.05 (60°3'13.2480), 26.98 (26°59'5.8560).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit graniet.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 47 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 2.2 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). De hoofdplaats van het eiland is Surkjulja - Суркюля (Oostelijk gelegen). Plaatsen op het eiland zijn onder andere: Suurkylä (NO), Kiiskinkylä (O). Het eiland is in het Westen van het land Rusland gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Leningrad Oblast, in de gemeente Kingiseppsky District. De (directe) buureilanden van Hogland zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Bolschoi Tjuters 19.1 km ZuidZuidOostelijk gelegen.
2) Mosjtsjnyj 42.7 km Oostelijk gelegen.
3) Emäsalo 71.8 km WestNoordWestelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Hogland

Hogland kaart

Widget is loading comments...
Hogland aantal keer bekeken: 725
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.


Rondreizen Griekenland