Kerst 200x200

 Sveti Marko Sveti Marko booking.com


boek je vakantie bij de ANWB

Youtube Sveti Marko

vorige beschrijving van het eiland Palagruža Informatie eiland Sveti Marko volgende beschrijving van het eiland Gospa od Milosti

Booking.com


Beschrijving eiland Sveti Marko

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde zeer kleine eiland Sveti Marko ligt in het land Montenegro, Zuid-Europa. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 0.5 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 0.320 km2 en is daarmee 0.150 keer groter dan het Nederlandse eiland Rottumeroog. Het eiland ligt in de Adriatische Zee en de totale kustlengte is ongeveer 4 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 1.6 km bij 0.5 km (maximale breedte). Het eiland is NoordNoordWest - ZuidZuidOost georiënteerd. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 42.41 (42°24'40.7520), 18.69 (18°41'30.9480).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 0 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 0 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). Het eiland is in het NULLen van het land Montenegro gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Opština Tivat, De (directe) buureilanden van Sveti Marko zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Gospa od Milosti 0.3 km Westelijk gelegen.
2) Mamula 10.3 km Westelijk gelegen.
3) Sveti Nikola 19.2 km ZuidOostelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Sveti Marko

Sveti Marko kaartHoogtekaart van Sveti Marko

Sveti Marko hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Sveti Marko aantal keer bekeken: 574
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.


Rondreizen Griekenland