Meer dan 85.000 vakantiehuizen

 Kyra Panagia Kyra Panagia booking.com


Eilandhoppen Sporaden

Youtube Kyra Panagia

vorige beschrijving van het eiland Agios Efstratios Informatie eiland Kyra Panagia volgende beschrijving van het eiland Paxoi

Booking.com


Beschrijving eiland Kyra Panagia

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde kleine eiland Kyra Panagia (lokale naam Κυρά Παναγιά) is onderdeel van (de eilandengroep) de Noordelijke Sporaden en ligt in het land Griekenland, Zuid-Europa. Binnen de eilandengroep is het noordnoordwestelijk gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 61.2 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 25 km2 en is daarmee 0.750 keer groter dan het Nederlandse eiland Vlieland. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en de totale kustlengte is ongeveer 36 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 8.4 km bij 4.9 km (maximale breedte). Het eiland is West - Oost georiënteerd. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 39.33 (39°19'44.3316), 24.07 (24°4'12.7308).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 2 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 12 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). Het eiland is in het NULLen van het land Griekenland gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Αποκεντρωμένη Διοίκηση - Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, in de gemeente Περιφέρεια - Θεσσαλίας. De (directe) buureilanden van Kyra Panagia zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Alonnisos 7 km ZuidWestelijk gelegen.
2) Skopelos 30.1 km ZuidWestelijk gelegen.
3) Skiathos 48.2 km WestZuidWestelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Kyra Panagia

Kyra Panagia kaartHoogtekaart van Kyra Panagia

Kyra Panagia hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Kyra Panagia aantal keer bekeken: 539
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.


Eilandhoppen Griekenland