Meer dan 85.000 vakantiehuizen

 Agios Efstratios Agios Efstratios booking.com


Eilandhoppen Griekenland

Youtube Agios Efstratios

vorige beschrijving van het eiland Limnos Informatie eiland Agios Efstratios volgende beschrijving van het eiland Kyra Panagia

Booking.com


Beschrijving eiland Agios Efstratios

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde kleine eiland Agios Efstratios (lokale naam Άγιος Ευστράτιος) is onderdeel van (de eilandengroep) de Noord-Egeïsche Eilanden en ligt in het land Griekenland, Zuid-Europa. Binnen de eilandengroep is het westnoordwestelijk gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 81.9 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 42 km2 en is daarmee 1.240 keer groter dan het Nederlandse eiland Vlieland. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en de totale kustlengte is ongeveer 32 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 9.8 km bij 6.4 km (maximale breedte). Het eiland is WestZuidWest - OostNoordOost georiënteerd. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 39.52 (39°31'7.9896), 25 (25°0'11.6712).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 270 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 6.2 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). Plaatsen op het eiland zijn onder andere: Agios Efstratios. Het eiland is in het NULLen van het land Griekenland gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Αποκεντρωμένη Διοίκηση - Αιγαίου, in de gemeente Περιφέρεια - Βορείου Αιγαίου. De (directe) buureilanden van Agios Efstratios zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Limnos 29.1 km NoordNoordOostelijk gelegen.
2) Skyros 68.4 km ZuidWestelijk gelegen.
3) Lesbos 75.4 km OostZuidOostelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Agios Efstratios

Agios Efstratios kaartHoogtekaart van Agios Efstratios

Agios Efstratios hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Agios Efstratios aantal keer bekeken: 636
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.


Eilandhoppen Griekenland