Meer dan 85.000 vakantiehuizen

 Isola Bella Isola Bella booking.comYoutube Isola Bella

vorige beschrijving van het eiland Isola dei Pescatori Informatie eiland Isola Bella volgende beschrijving van het eiland Isola San Giulio

Booking.com


Beschrijving eiland Isola Bella

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde zeer kleine eiland Isola Bella is onderdeel van (de eilandengroep) de Borromeïsche eilanden en ligt in het land Italie, Zuid-Europa. Het eiland is in een meer gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 0.4 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 0.050 km2 en is daarmee 1.520 keer groter dan het Nederlandse eiland Pampus. Het eiland ligt in de en de totale kustlengte is ongeveer 1 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 0.4 km bij 0.2 km (maximale breedte). Het eiland is NoordWest - ZuidOost georiënteerd. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 45.9 (45°53'43.4040), 8.53 (8°31'37.6680).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 36 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 563 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). Het eiland is in het Noorden van het land Italie gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Regione - Piemonte, in de gemeente Provincia - Verbano-Cusio-Ossola. De (directe) buureilanden van Isola Bella zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Isola dei Pescatori 0.4 km NoordWestelijk gelegen.
2) Isola Madre 1.7 km NoordNoordOostelijk gelegen.
3) Isola San Giulio 14.6 km ZuidWestelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Isola Bella

Isola Bella kaart

Widget is loading comments...
Isola Bella aantal keer bekeken: 751
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.