Kerst 200x200

 Medes eilanden Medes eilanden booking.com


boek je vakantie bij de ANWB

Youtube Medes eilanden

vorige beschrijving van het eiland Santa Clara eiland Informatie eiland Medes eilanden volgende beschrijving van het eiland Benidorm Eiland

Booking.com


Beschrijving eiland Medes eilanden

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde zeer kleine eiland Medes eilanden (lokale naam Islas Medas) ligt in het land Spanje, Zuid-Europa. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 0.8 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 0.190 km2 en is daarmee 0.090 keer groter dan het Nederlandse eiland Rottumeroog. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en de totale kustlengte is ongeveer 2 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 0.6 km bij 0.5 km (maximale breedte). Het eiland is ZuidWest - NoordOost georiënteerd. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 42.05 (42°2'51.360), 3.22 (3°13'21.7920).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 0 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 0 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). Het eiland is in het NULLen van het land Spanje gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Comunidad Autónoma - Cataluña, in de gemeente Provincia - Girona. De (directe) buureilanden van Medes eilanden zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Île Pomègues 216.1 km NoordOostelijk gelegen.
2) Île Ratonneau 217.6 km NoordOostelijk gelegen.
3) Menorca 226.9 km ZuidZuidOostelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Medes eilanden

Medes eilanden kaartHoogtekaart van Medes eilanden

Medes eilanden hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Medes eilanden aantal keer bekeken: 654
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.


Rondreizen Griekenland