Monemvasia Monemvasia booking.com


vorige beschrijving van het eiland Milos Informatie eiland Monemvasia volgende beschrijving van het eiland SikinosBeschrijving eiland Monemvasia

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde zeer kleine eiland Monemvasia (lokale naam Μονεμβασία) is onderdeel van (de eilandengroep) de en ligt in het land Griekenland, Zuid-Europa. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 0.2 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 0.60 km2 en is daarmee 0.27 keer groter dan het Nederlandse eiland Rottumeroog. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en de totale kustlengte is ongeveer 4 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 1.7 km bij 0.6 km (maximale breedte). Het eiland is West - Oost georiënteerd. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 36.69 (36° 41' 19.6434"), 23.05 (23° 3' 7.5954").Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 90 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 150 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). De hoofdplaats van het eiland is Monemvasia (historische stad) (ZuidOostelijk gelegen). Plaatsen op het eiland zijn onder andere: Monemvasia. Het eiland is in het ZuidZuidWesten van het land Griekenland gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Αποκεντρωμένη Διοίκηση - Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Νήσων, in de gemeente Περιφέρεια - Νοτίου Αιγαίου. De (directe) buureilanden van Monemvasia zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Kythira 34.1 km ZuidZuidWestelijk gelegen.
2) Ydra 72.9 km NoordNoordOostelijk gelegen.
3) Poros 96.4 km NoordNoordOostelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Monemvasia

Monemvasia kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.Widget is loading comments...
Monemvasia aantal keer bekeken: 308
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.