Kerst 200x200

 Sark Sark booking.com


boek je vakantie bij de ANWB

Youtube Sark

vorige beschrijving van het eiland Jethou Informatie eiland Sark volgende beschrijving van het eiland Brecqhou

Booking.com


Beschrijving eiland Sark

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde kleine eiland Sark is onderdeel van (de eilandengroep) de Kanaaleilanden en ligt in het land Guernsey-jersey-man, West-Europa. Binnen de eilandengroep is het centraal gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 34.4 km. Het dichtbijzijnde (vaste)land is Frankrijk en is niet het land waartoe het eiland zelf behoort. De oppervlakte van het eiland bedraagt 7 km2 en is daarmee 0.960 keer groter dan het Nederlandse eiland Rottumerplaat. Het eiland ligt in de Het Kanaal en de totale kustlengte is ongeveer 12 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 4.7 km bij 2.5 km (maximale breedte). Het eiland is Noord - Zuid georiënteerd. Het hoogste punt bedraagt 114 meter met de naam Le Moulin. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 49.43 (49°25'56.4456), -2.36 (-2°21'53.1108).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 600 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 110 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). De hoofdplaats van het eiland is La Seignurie (Noordelijk gelegen). Het eiland is in het Zuiden van het land Guernsey-jersey-man gelegen. De (directe) buureilanden van Sark zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Brecqhou 0.1 km WestZuidWestelijk gelegen.
2) Herm 5.5 km WestNoordWestelijk gelegen.
3) Jethou 6.3 km WestNoordWestelijk gelegen.

Ook zijn er (seizoensfhankelijke) ferryverbindingen voor voetgangers (-fietsers) met andere (buur)eiland(en). Zover bekend zijn er goede fietsmogelijkheden op het eiland.Topografische kaart voor beschrijving Sark

Sark kaartHoogtekaart van Sark

Sark hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Sark aantal keer bekeken: 1692
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.


Rondreizen Griekenland