Kerst 200x200

 Herm Herm booking.com


boek je vakantie bij de ANWB

Youtube Herm

vorige beschrijving van het eiland Burhou Informatie eiland Herm volgende beschrijving van het eiland Jethou

Booking.com


Beschrijving eiland Herm

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde kleine eiland Herm is onderdeel van (de eilandengroep) de Kanaaleilanden en ligt in het land Guernsey-jersey-man, West-Europa. Binnen de eilandengroep is het westelijk gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 40.5 km. Het dichtbijzijnde (vaste)land is Frankrijk en is niet het land waartoe het eiland zelf behoort. De oppervlakte van het eiland bedraagt 2 km2 en is daarmee 0.290 keer groter dan het Nederlandse eiland Rottumerplaat. Het eiland ligt in de Het Kanaal en de totale kustlengte is ongeveer 6 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 2.2 km bij 0.9 km (maximale breedte). Het eiland is Noord - Zuid georiënteerd. Het hoogste punt bedraagt 70 meter met de naam Monku. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 49.47 (49°28'19.3836), -2.45 (-2°26'57.8976).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 60 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 30 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). De hoofdplaats van het eiland is Le Manoir (Midden - Centraal gelegen).Het eiland is in het Zuiden van het land Guernsey-jersey-man gelegen. De (directe) buureilanden van Herm zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Jethou 0.5 km WestZuidWestelijk gelegen.
2) Guernsey 3.9 km WestNoordWestelijk gelegen.
3) Brecqhou 5 km ZuidOostelijk gelegen.

Ook zijn er (seizoensfhankelijke) ferryverbindingen voor voetgangers (-fietsers) met andere (buur)eiland(en).Topografische kaart voor beschrijving Herm

Herm kaartHoogtekaart van Herm

Herm hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Herm aantal keer bekeken: 1568
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.


Rondreizen Griekenland