Skellig Rock Little Skellig Rock Little booking.comYoutube Skellig Rock Little

vorige beschrijving van het eiland Valencia Informatie eiland Skellig Rock Little volgende beschrijving van het eiland Skellig Rock Great

Booking.com


Beschrijving eiland Skellig Rock Little

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde zeer kleine eiland Skellig Rock Little (lokale naam Little Skellig) ligt in het land Ierland, West-Europa. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 9.9 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 0.120 km2 en is daarmee 3.930 keer groter dan het Nederlandse eiland Pampus. Het eiland ligt in de Atlantische Oceaan en de totale kustlengte is ongeveer 2 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 0.6 km bij 0.4 km (maximale breedte). Het eiland is NoordNoordWest - ZuidZuidOost georiënteerd. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 51.78 (51°46'54.0480), -10.51 (-11°29'29.1480).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 0 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 0 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). Het eiland is in het NULLen van het land Ierland gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Euregion - Southern and Eastern, in de gemeente Regional Authority - South-West. De (directe) buureilanden van Skellig Rock Little zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Skellig Rock Great 1.8 km WestZuidWestelijk gelegen.
2) Valencia 11.9 km NoordNoordOostelijk gelegen.
3) Dursey 28.5 km ZuidOostelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Skellig Rock Little

Skellig Rock Little kaart

Widget is loading comments...
Skellig Rock Little aantal keer bekeken: 538
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.


Echt Ierland