Skellig Rock Great Skellig Rock Great booking.comYoutube Skellig Rock Great

vorige beschrijving van het eiland Skellig Rock Little Informatie eiland Skellig Rock Great volgende beschrijving van het eiland Whiddy

Booking.com


Beschrijving eiland Skellig Rock Great

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde zeer kleine eiland Skellig Rock Great (lokale naam Great Skellig) ligt in het land Ierland, West-Europa. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 12.3 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 0.220 km2 en is daarmee 0.100 keer groter dan het Nederlandse eiland Rottumeroog. Het eiland ligt in de Atlantische Oceaan en de totale kustlengte is ongeveer 5 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 0.8 km bij 0.5 km (maximale breedte). Het eiland is ZuidZuidWest - NoordNoordOost georiënteerd. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 51.77 (51°46'16.4280), -10.54 (-11°27'34.7760).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 0 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 0 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). Het eiland is in het NULLen van het land Ierland gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Euregion - Southern and Eastern, in de gemeente Regional Authority - South-West. De (directe) buureilanden van Skellig Rock Great zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Skellig Rock Little 1.8 km OostNoordOostelijk gelegen.
2) Valencia 13.8 km NoordNoordOostelijk gelegen.
3) Dursey 29.2 km ZuidOostelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Skellig Rock Great

Skellig Rock Great kaart

Widget is loading comments...
Skellig Rock Great aantal keer bekeken: 578
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.


Echt Ierland