La Palma La Palma booking.com


Eilandhoppen Canarische Eilanden

Youtube La Palma

vorige beschrijving van het eiland Bugio Ilhas Desertas Informatie eiland La Palma volgende beschrijving van het eiland El Hierro

Booking.com


Beschrijving eiland La Palma

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde grote eiland La Palma (lokale naam Isla de La Palma) is onderdeel van (de eilandengroep) de Canarische Eilanden en ligt in het land Spanje, Zuid-Europa. Binnen de eilandengroep is het westelijk gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 415 km. Het dichtbijzijnde (vaste)land is Marokko en is niet het land waartoe het eiland zelf behoort. De oppervlakte van het eiland bedraagt 708 km2 en is daarmee 4.460 keer groter dan het Nederlandse eiland Texel. Het eiland ligt in de Atlantische Oceaan en de totale kustlengte is ongeveer 158 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 42 km bij 24 km (maximale breedte). Het eiland is Noord - Zuid georiënteerd. Het hoogste punt bedraagt 2426 meter met de naam Vulkaan Roque de los Muchachos - Cumbre Vieja. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 28.69 (28°41'23.0244), -17.86 (-17°51'28.5264).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit vulkanisch materiaal. Het landgebruik op La Palma bestaat onder andere uit Zand - Gesteente 24.55 km2 (3.5%), bos 241.32 km2 (34.1%), natuur 244.05 km2 (34.5%), en landbouw 74.26 km2 (10.5%), Bijzonder is dat op het eiland wijngaarden voorkomen (99.48 km2 - 14.0%).

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 85840 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 116.7 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). De hoofdplaats van het eiland is Santa Cruz de la Palma (Oostelijk gelegen). Plaatsen op het eiland zijn onder andere: Roque del Faro (N)
Franceses (N)
Barlovento (NNO)
La Cuesta (NO)
Oropesa (NO)
Veranda de las Lomades (NO)
San Juan (NO)
San Andrés (NO)
La Galga (NO)
El Granel (NO)
Puntallana (O)
Santa Lucía (O)
Tenagua (O)
Las Nieves (O)
Santa Cruz de la Palma (O)
San Pedro (O)
Breña Baja (ZO)
Villa de Mazo (ZO)
El Pueblo (ZO)
Callejones (ZO)
San Simon (ZO)
La Sabina (ZO)
Malpaises (ZO)
Tiguerorte (ZZO)
Tigalate (ZZO)
Monte de Luna (Z)
Las Caletas (Z)
Los Canarios (Z)
Las Indias (z)
El Remo (ZW)
Jedey (ZW)
Puerto Naos (WZW)
La Bombilla (WZW)
El Paraíso (WZW)
El Paso (W)
Los Llanos (W)
Tazacorte (W)
Puerto (W)
La Punta (W)
El Jesús (WNW)
Tinizara (WNW)
El Roque (NW)
Fagundo (NW)
Puntagorda (NW)
Las Tricias (NW)
Hoya Grande (NNW)
Llano Negro (NNW)
Santo Domingo (NNW)
. Het eiland is in het WestZuidWesten van het land Spanje gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Autonome regio Canarische Eilanden, in de gemeente Provincie - Provincia Santa Cruz de Tenerife. De (directe) buureilanden van La Palma zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) La Gomera 57.7 km OostZuidOostelijk gelegen.
2) El Hierro 67.3 km Zuidelijk gelegen.
3) Tenerife 85.4 km OostZuidOostelijk gelegen.
4) Gran Canaria 199.8 km OostZuidOostelijk gelegen.
5) Fuerteventura 323.3 km Oostelijk gelegen.
6) Lanzarote 375.4 km Oostelijk gelegen.
7) Isla de Lobos 379.8 km Oostelijk gelegen.
8) Graciosa 410.4 km Oostelijk gelegen.
9) Montaña Clara 412 km Oostelijk gelegen.

Opmerking: de hieronder beschreven informatie is deels aan verandering onderheving. Het eiland is direct bereikbaar vanuit Nederland met een vliegtuig. Er is een Internationaal vliegveld aanwezig. Er is een ferry-verbinding voor auto's met het vasteland. Ook voor voetgangers is er een bootverbinding met het vasteland. Zover bekend zijn er goede fietsmogelijkheden op het eiland.Topografische kaart voor beschrijving La Palma

La Palma kaartHoogtekaart van La Palma

La Palma hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
La Palma aantal keer bekeken: 3084
5 stars gemiddelde score: 5 uit 5 stemmen.


Rondreizen Griekenland