Meer dan 85.000 vakantiehuizen

 Karpathos Karpathos booking.com


Eilandhoppen Griekenland

Youtube Karpathos

vorige beschrijving van het eiland Megisti - Kastellorizo Informatie eiland Karpathos volgende beschrijving van het eiland Kasos

Booking.com


Beschrijving eiland Karpathos

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde grote eiland Karpathos (lokale naam Κάρπαθος) ligt in het land Griekenland, Zuid-Europa. Binnen de eilandengroep is het zuidzuidoostelijk gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 93.4 km. Het dichtbijzijnde (vaste)land is Turkije en is niet het land waartoe het eiland zelf behoort. De oppervlakte van het eiland bedraagt 303 km2 en is daarmee 1.910 keer groter dan het Nederlandse eiland Texel. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en de totale kustlengte is ongeveer 156 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 47.9 km bij 16.3 km (maximale breedte). Het eiland is WestNoordWest - OostZuidOost georiënteerd. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 35.59 (35°35'41.5752), 27.16 (27°9'22.0032).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 6226 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 19 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). Plaatsen op het eiland zijn onder andere: Karpathos, Tristomo, Diafani, Spoa, Kato Lefkos, Kira Panagia, Arkasa, Lakki. Het eiland is in het NULLen van het land Griekenland gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Αποκεντρωμένη Διοίκηση - Αιγαίου, in de gemeente Περιφέρεια - Νοτίου Αιγαίου. De (directe) buureilanden van Karpathos zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Kasos 6 km WestZuidWestelijk gelegen.
2) Rodos 46.1 km OostNoordOostelijk gelegen.
3) Chalki 49.4 km NoordNoordOostelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Karpathos

Karpathos kaartHoogtekaart van Karpathos

Karpathos hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Karpathos aantal keer bekeken: 881
4.5 stars gemiddelde score: 4.5 uit 3 stemmen.


Eilandhoppen Griekenland