Meer dan 85.000 vakantiehuizen

 Chalki Chalki booking.com


Eilandhoppen Griekenland

Youtube Chalki

vorige beschrijving van het eiland Anafi Informatie eiland Chalki volgende beschrijving van het eiland Megisti - Kastellorizo

Booking.com


Beschrijving eiland Chalki

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde kleine eiland Chalki (lokale naam Χάλκη) ligt in het land Griekenland, Zuid-Europa. Binnen de eilandengroep is het oostzuidoostelijk gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 45.1 km. Het dichtbijzijnde (vaste)land is Turkije en is niet het land waartoe het eiland zelf behoort. De oppervlakte van het eiland bedraagt 28 km2 en is daarmee 0.830 keer groter dan het Nederlandse eiland Vlieland. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en de totale kustlengte is ongeveer 36 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 9.9 km bij 4.5 km (maximale breedte). Het eiland is ZuidZuidWest - NoordNoordOost georiënteerd. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 36.23 (36°13'48.9396), 27.57 (27°34'17.7096).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 478 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 13 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). Plaatsen op het eiland zijn onder andere: Chorio, Chalki. Het eiland is in het NULLen van het land Griekenland gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Αποκεντρωμένη Διοίκηση - Αιγαίου, in de gemeente Περιφέρεια - Νοτίου Αιγαίου. De (directe) buureilanden van Chalki zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Rodos 9 km ZuidOostelijk gelegen.
2) Tilos 18.5 km NoordNoordWestelijk gelegen.
3) Symi 37.8 km NoordNoordOostelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Chalki

Chalki kaartHoogtekaart van Chalki

Chalki hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Chalki aantal keer bekeken: 609
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.


Eilandhoppen Griekenland