Inner Farne Inner Farne booking.com


vorige beschrijving van het eiland Staple Island Informatie eiland Inner Farne volgende beschrijving van het eiland Holy Island

Booking.com


Beschrijving eiland Inner Farne

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde zeer kleine eiland Inner Farne ligt in het land Groot_brittannie, West-Europa. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 2.4 km. Het dichtbijzijnde (vaste)land is Groot-Brittannië en is niet het land waartoe het eiland zelf behoort. De oppervlakte van het eiland bedraagt 0.070 km2 en is daarmee 2.270 keer groter dan het Nederlandse eiland Pampus. Het eiland ligt in de Noordzee en de totale kustlengte is ongeveer 1 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 0.4 km bij 0.3 km (maximale breedte). Het eiland is WestNoordWest - OostZuidOost georiënteerd. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 55.62 (55°36'58.9680), -1.66 (-2°20'40.6320).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 0 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 0 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). Het eiland is in het NULLen van het land Groot_brittannie gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Country - England, in de gemeente Unitary Authority - Northumberland. De (directe) buureilanden van Inner Farne zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Staple Island 2.2 km NoordOostelijk gelegen.
2) Holy Island 9.4 km NoordWestelijk gelegen.
3) Isle of May 83.7 km NoordWestelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Inner Farne

Inner Farne kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.Widget is loading comments...
Inner Farne aantal keer bekeken: 407
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.