Staple Island Staple Island booking.com


vorige beschrijving van het eiland Holy Island Informatie eiland Staple Island volgende beschrijving van het eiland Inner Farne

Booking.com


Beschrijving eiland Staple Island

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde zeer kleine eiland Staple Island ligt in het land Groot_brittannie, West-Europa. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 4.9 km. Het dichtbijzijnde (vaste)land is Groot-Brittannië en is niet het land waartoe het eiland zelf behoort. De oppervlakte van het eiland bedraagt 0.050 km2 en is daarmee 1.550 keer groter dan het Nederlandse eiland Pampus. Het eiland ligt in de Noordzee en de totale kustlengte is ongeveer 1 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 0.3 km bij 0.3 km (maximale breedte). Het eiland is WestZuidWest - OostNoordOost georiënteerd. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 55.63 (55°37'50.7360), -1.62 (-2°22'33.240).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 0 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 0 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). Het eiland is in het NULLen van het land Groot_brittannie gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Country - England, in de gemeente Unitary Authority - Northumberland. De (directe) buureilanden van Staple Island zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Inner Farne 2.2 km ZuidWestelijk gelegen.
2) Holy Island 10.4 km WestNoordWestelijk gelegen.
3) Isle of May 83.9 km NoordWestelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Staple Island

Staple Island kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.Widget is loading comments...
Staple Island aantal keer bekeken: 412
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.