Kerst 200x200

 Guernsey Guernsey booking.com


boek je vakantie bij de ANWB

Youtube Guernsey

vorige beschrijving van het eiland Cyprus Informatie eiland Guernsey volgende beschrijving van het eiland Lihou

Booking.com


Beschrijving eiland Guernsey

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde vrij grote eiland Guernsey is onderdeel van (de eilandengroep) de Kanaaleilanden en ligt in het land Guernsey-jersey-man, West-Europa. Binnen de eilandengroep is het westelijk gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 44.3 km. Het dichtbijzijnde (vaste)land is Frankrijk en is niet het land waartoe het eiland zelf behoort. De oppervlakte van het eiland bedraagt 68 km2 en is daarmee 2.030 keer groter dan het Nederlandse eiland Vlieland. Het eiland ligt in de Het Kanaal en de totale kustlengte is ongeveer 46 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 15 km bij 8 km (maximale breedte). Het eiland is ZuidWest - NoordOost georiënteerd. Het hoogste punt bedraagt 111 meter met de naam Hautnez. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 49.46 (54°13'51.2436), -2.59 (-4°31'42.2904).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 65573 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 836 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). De hoofdplaats van het eiland is Saint Peter Port (Oostelijk gelegen). Plaatsen op het eiland zijn onder andere: St Sampson, Castel. Het eiland is in het Zuiden van het land Guernsey-jersey-man gelegen. De (directe) buureilanden van Guernsey zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Lihou 0 km WestZuidWestelijk gelegen.
2) Herm 3.9 km OostZuidOostelijk gelegen.
3) Jethou 4.4 km ZuidOostelijk gelegen.

Het eiland is per auto (en ferry) bereikbaar. De afstand vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 792 km. Er is een ferry-verbinding voor auto's met het vasteland. Ook voor voetgangers is er een bootverbinding met het vasteland. Zover bekend zijn er goede fietsmogelijkheden op het eiland.Topografische kaart voor beschrijving Guernsey

Guernsey kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.

Hoogtekaart van Guernsey

Guernsey hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Guernsey aantal keer bekeken: 1859
3 stars gemiddelde score: 3 uit 1 stemmen.


Rondreizen Griekenland