Meer dan 85.000 vakantiehuizen

 Laag Koufonissi Laag Koufonissi booking.com


Eilandhoppen Cycladen

Youtube Laag Koufonissi

vorige beschrijving van het eiland Hoog Koufonissi Informatie eiland Laag Koufonissi volgende beschrijving van het eiland Amorgos

Booking.com


Beschrijving eiland Laag Koufonissi

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het onbewoonde kleine eiland Laag Koufonissi (lokale naam Κάτω Κουφονήσι) is onderdeel van (de eilandengroep) de Cycladen -- Zuid-Egeïsche Eilanden en ligt in het land Griekenland, Zuid-Europa. Binnen de eilandengroep is het centraal gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 145.9 km. Het dichtbijzijnde (vaste)land is Turkije en is niet het land waartoe het eiland zelf behoort. De oppervlakte van het eiland bedraagt 4 km2 en is daarmee 1.770 keer groter dan het Nederlandse eiland Rottumeroog. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en de totale kustlengte is ongeveer 15 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 4.8 km bij 1.7 km (maximale breedte). Het eiland is ZuidWest - NoordOost georiënteerd. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 36.91 (36°54'29.9304), 25.58 (25°34'41.1996).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het ligt in de provincie - regio: Αποκεντρωμένη Διοίκηση - Αιγαίου, in de gemeente Περιφέρεια - Νοτίου Αιγαίου. De (directe) buureilanden van Laag Koufonissi zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Hoog Koufonissi 0.4 km NoordNoordOostelijk gelegen.
2) Naxos 5.1 km NoordNoordWestelijk gelegen.
3) Amorgos 18.7 km ZuidOostelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Laag Koufonissi

Laag Koufonissi kaartHoogtekaart van Laag Koufonissi

Laag Koufonissi hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Laag Koufonissi aantal keer bekeken: 561
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.


Eilandhoppen Griekenland