Hoog Koufonissi Hoog Koufonissi booking.comYoutube Hoog Koufonissi

vorige beschrijving van het eiland Sifnos Informatie eiland Hoog Koufonissi volgende beschrijving van het eiland Laag Koufonissi

Booking.com


Beschrijving eiland Hoog Koufonissi

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde kleine eiland Hoog Koufonissi (lokale naam Άνω Κουφονήσι) is onderdeel van (de eilandengroep) de Cycladen -- Zuid-Egeïsche Eilanden en ligt in het land Griekenland, Zuid-Europa. Binnen de eilandengroep is het centraal gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 143 km. Het dichtbijzijnde (vaste)land is Turkije en is niet het land waartoe het eiland zelf behoort. De oppervlakte van het eiland bedraagt 6 km2 en is daarmee 2.600 keer groter dan het Nederlandse eiland Rottumeroog. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en de totale kustlengte is ongeveer 14 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 3.6 km bij 2.5 km (maximale breedte). Het eiland is ZuidWest - NoordOost georiënteerd. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 36.94 (36°56'23.8344), 25.61 (25°36'31.3272).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 399 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 15 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). Plaatsen op het eiland zijn onder andere: Finikas,Koefonisia. Het eiland is in het NULLen van het land Griekenland gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Αποκεντρωμένη Διοίκηση - Αιγαίου, in de gemeente Περιφέρεια - Νοτίου Αιγαίου. De (directe) buureilanden van Hoog Koufonissi zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Laag Koufonissi 0.4 km ZuidZuidWestelijk gelegen.
2) Naxos 3.7 km NoordWestelijk gelegen.
3) Amorgos 18.8 km ZuidOostelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Hoog Koufonissi

Hoog Koufonissi kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.

Hoogtekaart van Hoog Koufonissi

Hoog Koufonissi hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Hoog Koufonissi aantal keer bekeken: 462
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.