Kerst 200x200

 Tabarca Tabarca booking.com


boek je vakantie bij de ANWB

Youtube Tabarca

vorige beschrijving van het eiland Benidorm Eiland Informatie eiland Tabarca volgende beschrijving van het eiland Isola di Sant’Apollinare

Booking.com


Beschrijving eiland Tabarca

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde zeer kleine eiland Tabarca (lokale naam Isla de Tabarca) ligt in het land Spanje, West-Europa. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 4.3 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 0.390 km2 en is daarmee 0.180 keer groter dan het Nederlandse eiland Rottumeroog. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en de totale kustlengte is ongeveer 4 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 1.8 km bij 0.4 km (maximale breedte). Het eiland is NoordNoordWest - ZuidZuidOost georiënteerd. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 38.16 (38°9'51.9840), -0.47 (-1°31'31.7280).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit vulkanisch gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 0 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 0 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). Het eiland is in het NULLen van het land Spanje gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Comunidad Autónoma - Comunitat Valenciana, in de gemeente Provincia - Alicante. De (directe) buureilanden van Tabarca zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Benidorm Eiland 47.4 km NoordOostelijk gelegen.
2) Isla Mayor o del Baron 57.2 km ZuidZuidWestelijk gelegen.
3) Vedrà 163.7 km OostNoordOostelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Tabarca

Tabarca kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.

Hoogtekaart van Tabarca

Tabarca hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Tabarca aantal keer bekeken: 667
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.


Rondreizen Griekenland