Ufenau Ufenau booking.com


vorige beschrijving van het eiland Lützelau Informatie eiland Ufenau volgende beschrijving van het eiland Insel SchwanauBeschrijving eiland Ufenau

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het onbewoonde zeer kleine eiland Ufenau is onderdeel van (de eilandengroep) de Zürichsee-Inseln en ligt in het land Zwitserland, West-Europa. Het eiland is in een meer gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 0.9 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 0.12 km2 en is daarmee 3.95 keer groter dan het Nederlandse eiland Pampus. Het eiland ligt in het Meer van Zürich - Zürichsee en de totale kustlengte is ongeveer 2 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 0.6 km bij 0.3 km (maximale breedte). Het eiland is WestZuidWest - OostNoordOost georinteerd. De cordinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 47.22 (47°13'2.280), 8.78 (8°46'45.4080).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit conglomeraat - zandsteen.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het ligt in de provincie - regio: Kanton - Schwyz, in de gemeente Bezirk - Höfe. De (directe) buureilanden van Ufenau zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Lützelau 0.6 km OostNoordOostelijk gelegen.
2) Insel Schwanau 24.4 km ZuidZuidWestelijk gelegen.
3) Reichenau 56.2 km NoordNoordOostelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Ufenau

Ufenau kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.Widget is loading comments...
Ufenau aantal keer bekeken: 267
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.