St Kilda or Hirta St Kilda or Hirta booking.comYoutube St Kilda or Hirta

vorige beschrijving van het eiland Scalpay Informatie eiland St Kilda or Hirta volgende beschrijving van het eiland Berneray

Booking.com


Beschrijving eiland St Kilda or Hirta

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde kleine eiland St Kilda or Hirta ligt in het land Groot_brittannie, West-Europa. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 162.5 km. Het dichtbijzijnde (vaste)land is Groot-Brittannië en is niet het land waartoe het eiland zelf behoort. De oppervlakte van het eiland bedraagt 7 km2 en is daarmee 3.080 keer groter dan het Nederlandse eiland Rottumeroog. Het eiland ligt in de Atlantische Oceaan en de totale kustlengte is ongeveer 16 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 4.2 km bij 3.2 km (maximale breedte). Het eiland is NoordNoordWest - ZuidZuidOost georiënteerd. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 57.82 (57°48'55.4256), -8.59 (-8°35'7.5588).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 0 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 0 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). Plaatsen op het eiland zijn onder andere: St Kilda. Het eiland is in het NULLen van het land Groot_brittannie gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Country - Scotland, in de gemeente Council Area - Na h-Eileanan an Iar. De (directe) buureilanden van St Kilda or Hirta zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) North Uist 64.1 km OostZuidOostelijk gelegen.
2) Baleshare 74.3 km OostZuidOostelijk gelegen.
3) Benbecula 78 km OostZuidOostelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving St Kilda or Hirta

St Kilda or Hirta kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.

Hoogtekaart van St Kilda or Hirta

St Kilda or Hirta hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
St Kilda or Hirta aantal keer bekeken: 437
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.