Kerst 200x200

 Solovetski-eilanden Solovetski-eilanden booking.com


boek je vakantie bij de ANWB

Youtube Solovetski-eilanden

vorige beschrijving van het eiland Morzhovets Informatie eiland Solovetski-eilanden volgende beschrijving van het eiland Kiy

Booking.com


Beschrijving eiland Solovetski-eilanden

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde grote eiland Solovetski-eilanden (lokale naam Соловецкие острова) ligt in het land Rusland, Oost-Europa. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 21.5 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 347 km2 en is daarmee 2.200 keer groter dan het Nederlandse eiland Texel. Het eiland ligt in de Noordelijke IJszee en de totale kustlengte is ongeveer 316 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 35.8 km bij 24.2 km (maximale breedte). Het eiland is NoordNoordWest - ZuidZuidOost georiënteerd. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 65.08 (65°4'46.9920), 35.7 (35°42'13.1760).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gneiss, graniet, zand (glaciale afzettingen).

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 900 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 259 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). De hoofdplaats van het eiland is Solovetsky (ZuidWestelijk gelegen). Plaatsen op het eiland zijn onder andere: Solovetsky (ZW), Rebalda (NO). Het eiland is in het NoordWesten van het land Rusland gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Oblast Arkhangelsk, in de gemeente Solovetsky District. De (directe) buureilanden van Solovetski-eilanden zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Kiy 142.2 km ZuidOostelijk gelegen.
2) Kizhi 317.9 km Zuidelijk gelegen.
3) Morzhovets 330.6 km NoordOostelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Solovetski-eilanden

Solovetski-eilanden kaartHoogtekaart van Solovetski-eilanden

Solovetski-eilanden hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Solovetski-eilanden aantal keer bekeken: 765
4.5 stars gemiddelde score: 4.5 uit 2 stemmen.


Rondreizen Griekenland