Sifnos Sifnos booking.comYoutube Sifnos

vorige beschrijving van het eiland Kalymnos Informatie eiland Sifnos volgende beschrijving van het eiland Hoog Koufonissi

Booking.com


Beschrijving eiland Sifnos

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde vrij grote eiland Sifnos (lokale naam Σίφνος) is onderdeel van (de eilandengroep) de Cycladen -- Zuid-Egeïsche Eilanden en ligt in het land Griekenland, Zuid-Europa. Binnen de eilandengroep is het westelijk gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 86.1 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 78 km2 en is daarmee 2.320 keer groter dan het Nederlandse eiland Vlieland. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en de totale kustlengte is ongeveer 66 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 16.4 km bij 7.9 km (maximale breedte). Het eiland is NoordWest - ZuidOost georiënteerd. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 36.97 (36°58'20.1576), 24.7 (24°42'11.0808).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 2625 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 36 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). Plaatsen op het eiland zijn onder andere: Apollonia, Cherronisos, Troulaki, Kamares, Artemonas, Vathi, Chrisopigi, Platis Gialos. Het eiland is in het NULLen van het land Griekenland gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Αποκεντρωμένη Διοίκηση - Αιγαίου, in de gemeente Περιφέρεια - Νοτίου Αιγαίου. De (directe) buureilanden van Sifnos zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Kimolos 11.9 km ZuidWestelijk gelegen.
2) Serifos 13.4 km NoordWestelijk gelegen.
3) Milos 21.2 km ZuidWestelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Sifnos

Sifnos kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.

Hoogtekaart van Sifnos

Sifnos hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Sifnos aantal keer bekeken: 608
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.