Proizd Proizd booking.com


vorige beschrijving van het eiland Vis Informatie eiland Proizd volgende beschrijving van het eiland BiševoBeschrijving eiland Proizd

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde zeer kleine eiland Proizd ligt in het land Kroatie, Zuid-Europa. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 46.1 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 0.71 km2 en is daarmee 0.32 keer groter dan het Nederlandse eiland Rottumeroog. Het eiland ligt in de Adriatische Zee en de totale kustlengte is ongeveer 6 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 1.3 km bij 1 km (maximale breedte). Het eiland is ZuidWest - NoordOost georiŰnteerd. De co÷rdinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 42.98 (42┬░59'3.5520), 16.62 (16┬░36'56.6280).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 0 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 0 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km▓). Het eiland is in het NULLen van het land Kroatie gelegen. Het ligt in de provincie - regio: ┼Żupanija - Dubrova─Źko-neretvanska ┼żupanija, in de gemeente Op─çina - Vela Luka. De (directe) buureilanden van Proizd zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Korcula 0.3 km Oostelijk gelegen.
2) Hvar 15 km Noordelijk gelegen.
3) Sveti Klement 25.3 km NoordWestelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Proizd

Proizd kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.

Hoogtekaart van Proizd

Proizd hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Proizd aantal keer bekeken: 281
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.