Mikonos Mikonos booking.comYoutube Mikonos

vorige beschrijving van het eiland Kos Informatie eiland Mikonos volgende beschrijving van het eiland Samos

Booking.com


Beschrijving eiland Mikonos

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde vrij grote eiland Mikonos (lokale naam Μύκονος) is onderdeel van (de eilandengroep) de Cycladen en ligt in het land Griekenland, Zuid-Europa. Binnen de eilandengroep is het centraal gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 111.3 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 87 km2 en is daarmee 2.600 keer groter dan het Nederlandse eiland Vlieland. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en de totale kustlengte is ongeveer 77 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 15 km bij 10.5 km (maximale breedte). Het eiland is West - Oost georiënteerd. Het hoogste punt bedraagt 375 meter met de naam Profitis Ilias Vorniotis. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 37.45 (37°27'13.2876), 25.37 (25°22'23.3076).

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 9320 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 89 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). De hoofdplaats van het eiland is Mykonos - stad (Westelijk gelegen). Plaatsen op het eiland zijn onder andere: Ornos, Plati Gialos, Faros Armenistis, Marathi, Klouvas, Ano Mera, Kalafati, Plintri, Elia. Het eiland is in het OostZuidOosten van het land Griekenland gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Regio - Περιφέρεια Zuid-Egeïsche Eilanden, in de gemeente Departement - Νομός Cycladen. De (directe) buureilanden van Mikonos zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Tinos 8.5 km NoordWestelijk gelegen.
2) Naxos 26.2 km ZuidZuidOostelijk gelegen.
3) Paros 27.8 km Zuidelijk gelegen.

Het eiland is per auto (en ferry) bereikbaar. De afstand vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 2982 km. Er is een ferry-verbinding voor auto's met het vasteland. Ook voor voetgangers is er een bootverbinding met het vasteland. Er zijn ferryverbindingen voor de auto met andere (buur)eiland(en). Ook zijn er (seizoensfhankelijke) ferryverbindingen voor voetgangers (-fietsers) met andere (buur)eiland(en). Zover bekend zijn er goede fietsmogelijkheden op het eiland.Topografische kaart voor beschrijving Mikonos

Mikonos kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.

Hoogtekaart van Mikonos

Mikonos hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Mikonos aantal keer bekeken: 1464
1 stars gemiddelde score: 1 uit 1 stemmen.