Kerst 200x200

 Mont Saint-Michel Mont Saint-Michel booking.com


Meer dan 85.000 vakantiehuizen

Youtube Mont Saint-Michel

vorige beschrijving van het eiland Tombelaine Informatie eiland Mont Saint-Michel volgende beschrijving van het eiland Bendor eiland

Booking.com


Beschrijving eiland Mont Saint-Michel

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde zeer kleine eiland Mont Saint-Michel ligt in het land Frankrijk, West-Europa. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 1 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 0.060 km2 en is daarmee 1.890 keer groter dan het Nederlandse eiland Pampus. Het eiland ligt in de Het Kanaal en de totale kustlengte is ongeveer 1 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 0.3 km bij 0.3 km (maximale breedte). Het eiland is Zuid - Noord georiënteerd. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 48.64 (48°38'9.240), -1.51 (-2°29'19.2840).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 0 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 0 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). Het eiland is in het Westen van het land Frankrijk gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Région - Normandie, in de gemeente Département - Manche. De (directe) buureilanden van Mont Saint-Michel zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Tombelaine 2.5 km Noordelijk gelegen.
2) Grande-Île 34.3 km NoordWestelijk gelegen.
3) Jersey 70.7 km NoordWestelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel kaart

Widget is loading comments...
Mont Saint-Michel aantal keer bekeken: 752
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.


Rondreizen Griekenland