Meer dan 85.000 vakantiehuizen

 Levanzo Levanzo booking.comYoutube Levanzo

vorige beschrijving van het eiland Ustica Informatie eiland Levanzo volgende beschrijving van het eiland Di Favignana

Booking.com


Beschrijving eiland Levanzo

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde kleine eiland Levanzo (lokale naam Isola di Levanzo) is onderdeel van (de eilandengroep) de Egadische Eilanden en ligt in het land Italië, Zuid-Europa. Binnen de eilandengroep is het oostelijk gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 151 km. Het dichtbijzijnde (vaste)land is Tunesië en is niet het land waartoe het eiland zelf behoort. De oppervlakte van het eiland bedraagt 6 km2 en is daarmee 0.850 keer groter dan het Nederlandse eiland Rottumerplaat. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en de totale kustlengte is ongeveer 14 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 3.9 km bij 2 km (maximale breedte). Het eiland is NoordNoordWest - ZuidZuidOost georiënteerd. Het hoogste punt bedraagt 278 meter met de naam Pizzo Monaco. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 38 (37°59'57.7788), 12.34 (12°20'6.1368). Het landgebruik op Levanzo bestaat onder andere uit natuur 4.11 km2 (70.7%), en landbouw 1.33 km2 (22.9%), Bijzonder is dat op het eiland wijngaarden voorkomen (0.33 km2 - 5.7%).

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 208 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 35.9 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). De hoofdplaats van het eiland is Levanzo (Zuidelijk gelegen). Het eiland is in het Zuiden van het land Italië gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Regio-Regione Sicilië, in de gemeente Provincie - Provincia Trapani. De (directe) buureilanden van Levanzo zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Di Favignana 3.9 km ZuidZuidWestelijk gelegen.
2) Sicilië 12.4 km Oostelijk gelegen.
3) Di Marettimo 20.9 km WestZuidWestelijk gelegen.

Ook voor voetgangers is er een bootverbinding met het vasteland. Ook zijn er (seizoensfhankelijke) ferryverbindingen voor voetgangers (-fietsers) met andere (buur)eiland(en). Zover bekend zijn er goede fietsmogelijkheden op het eiland.Topografische kaart voor beschrijving Levanzo

Levanzo kaartHoogtekaart van Levanzo

Levanzo hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Levanzo aantal keer bekeken: 1592
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.