Meer dan 85.000 vakantiehuizen

 Lampione Lampione booking.comYoutube Lampione

vorige beschrijving van het eiland Pantelleria Informatie eiland Lampione volgende beschrijving van het eiland Sveti Nikola

Booking.com


Beschrijving eiland Lampione

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het onbewoonde zeer kleine eiland Lampione is onderdeel van (de eilandengroep) de Pelagische Eilanden en ligt in het land Italie, Zuid-Europa. Binnen de eilandengroep is het westelijk gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 401 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 0.040 km2 en is daarmee 1.180 keer groter dan het Nederlandse eiland Pampus. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en de totale kustlengte is ongeveer 1 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 0.2 km bij 0.2 km (maximale breedte). Het eiland is ZuidWest - NoordOost georiënteerd. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 35.55 (35°33'6.4080), 12.32 (12°19'16.2480).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het ligt in de provincie - regio: Regione - Sicilia, in de gemeente Provincia - Agrigento. De (directe) buureilanden van Lampione zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Lampedusa 18 km Oostelijk gelegen.
2) Linosa 59 km NoordOostelijk gelegen.
3) Pantelleria 133.8 km NoordNoordWestelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Lampione

Lampione kaart

Widget is loading comments...
Lampione aantal keer bekeken: 588
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.