Kerst 200x200

 Eysturoy Eysturoy booking.com


Banner faeroer eilanden

Youtube Eysturoy

vorige beschrijving van het eiland Vágar Informatie eiland Eysturoy volgende beschrijving van het eiland Kalsoy

Booking.com


Beschrijving eiland Eysturoy

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde grote eiland Eysturoy is onderdeel van (de eilandengroep) de Faeröer Eilanden en ligt in het land Faeröer (onderdeel van het koninkrijk Denemarken), Noord-Europa. Binnen de eilandengroep is het noordelijk gelegen. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 392 km. Het dichtbijzijnde (vaste)land is Groot-Brittannië (Noord-Schotland) en is niet het land waartoe het eiland zelf behoort. De oppervlakte van het eiland bedraagt 287 km2 en is daarmee 1.810 keer groter dan het Nederlandse eiland Texel. Het eiland ligt in de Atlantische Oceaan en de totale kustlengte is ongeveer 179 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 35 km bij 14 km (maximale breedte). Het eiland is NoordWest - ZuidOost georiënteerd. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 62.21 (62°12'4.8834), -6.86 (-6°51'4.9086).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit vulkanisch gesteente (basalt): tussen 54 en 58 miljoen jaar oud.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 10778 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 27 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). De hoofdplaats van het eiland is Fuglafjørður (NoordOostelijk gelegen). Plaatsen op het eiland zijn onder andere: Eiði, Elduvík, Fuglafjørður, Funningsfjørður (NO), Funningur, Gjógv (N), Glyvrar, Gøtugjógv, Hellurnar, Innan Glyvur, Kolbanargjógv, Lambareiði, Lambi, Leirvík, Ljósá, Morskranes, Nes, Norðragøta (O), Norðskáli, Oyndarfjørður, Oyrarbakki, Oyri, Rituvík, Runavík (Z), Saltangará, Saltnes, Selatrað, Skálafjørður, Skáli, Skipanes, Strendur, Svínáir, Syðrugøta, Søldarfjørður, Toftir, Undir Gøtueiði, Æðuvík. Het eiland is in het Noord-Middenen van het land Faeröer gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Suðuroyar sýsla , in de gemeente Fuglafjørður,Eiði,Runavík,Eystur,Nes,Sunda. De (directe) buureilanden van Eysturoy zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Streymoy 0.3 km WestZuidWestelijk gelegen.
2) Kalsoy 1.7 km NoordNoordOostelijk gelegen.
3) Borðoy 2 km OostNoordOostelijk gelegen.
4) Nólsoy 3.8 km Zuidelijk gelegen.
5) Kunoy 5.6 km OostNoordOostelijk gelegen.
6) Vágar 10.8 km ZuidWestelijk gelegen.
7) Viðoy 12 km NoordNoordOostelijk gelegen.
8) Svínoy 13.7 km OostNoordOostelijk gelegen.
9) Hestur 14.6 km ZuidWestelijk gelegen.
10) Koltur 15.4 km ZuidWestelijk gelegen.
11) Sandoy 18.8 km ZuidZuidWestelijk gelegen.
12) Fugloy 21 km NoordOostelijk gelegen.
13) Mykines 30 km WestZuidWestelijk gelegen.
14) Skúvoy 31.1 km ZuidZuidWestelijk gelegen.
15) Stóra Dímun 39.2 km Zuidelijk gelegen.
16) Lítla Dímun 46.7 km Zuidelijk gelegen.
17) Suðuroy 46.7 km ZuidZuidWestelijk gelegen.

Het eiland is per auto (en ferry) bereikbaar. De afstand vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 1666 km. Er is een ferry-verbinding voor auto's met het vasteland. Ook voor voetgangers is er een bootverbinding met het vasteland. Er zijn ferryverbindingen voor de auto met andere (buur)eiland(en). Ook zijn er (seizoensfhankelijke) ferryverbindingen voor voetgangers (-fietsers) met andere (buur)eiland(en). Zover bekend zijn er goede fietsmogelijkheden op het eiland.Topografische kaart voor beschrijving Eysturoy

Eysturoy kaartHoogtekaart van Eysturoy

Eysturoy hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Eysturoy aantal keer bekeken: 734
3 stars gemiddelde score: 3 uit 1 stemmen.


Banner faeroer eilanden