Drvenik Mali Drvenik Mali booking.comYoutube Drvenik Mali

vorige beschrijving van het eiland Ciovo Informatie eiland Drvenik Mali volgende beschrijving van het eiland Drvenik Veli

Booking.com


Beschrijving eiland Drvenik Mali

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde kleine eiland Drvenik Mali ligt in het land Kroatie, Zuid-Europa. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 2 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 3 km2 en is daarmee 1.560 keer groter dan het Nederlandse eiland Rottumeroog. Het eiland ligt in de Adriatische Zee en de totale kustlengte is ongeveer 11 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 3.4 km bij 2.1 km (maximale breedte). Het eiland is NoordNoordWest - ZuidZuidOost georiënteerd. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 43.45 (43°26'4.965), 16.08 (16°4'3.567).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente. Het landgebruik op Drvenik Mali bestaat onder andere uit en landbouw 2.19 km2 (64.0%), Bijzonder is dat op het eiland wijngaarden voorkomen (0.73 km2 - 21.3%).

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 0 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 0 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). Het eiland is in het NULLen van het land Kroatie gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Županija - Splitsko-dalmatinska županija, in de gemeente Grad - Trogir. De (directe) buureilanden van Drvenik Mali zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Drvenik Veli 1.5 km ZuidOostelijk gelegen.
2) Šolta 9.2 km OostZuidOostelijk gelegen.
3) Ciovo 10.1 km OostNoordOostelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Drvenik Mali

Drvenik Mali kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.

Hoogtekaart van Drvenik Mali

Drvenik Mali hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Drvenik Mali aantal keer bekeken: 547
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.