Tombelaine Tombelaine booking.com


vorige beschrijving van het eiland Lindau Informatie eiland Tombelaine volgende beschrijving van het eiland Mont Saint-MichelBeschrijving eiland Tombelaine

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde zeer kleine eiland Tombelaine ligt in het land Frankrijk, West-Europa. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 2.8 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 0.02 km2 en is daarmee 0.73 keer groter dan het Nederlandse eiland Pampus. Het eiland ligt in de Het Kanaal en de totale kustlengte is ongeveer 1 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 0.3 km bij 0.1 km (maximale breedte). Het eiland is NoordNoordWest - ZuidZuidOost georiënteerd. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 48.66 (48°39'36.7920), -1.51 (-2°29'12.9120).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 0 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 0 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). Het eiland is in het Westen van het land Frankrijk gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Région - Normandie, in de gemeente Département - Manche. De (directe) buureilanden van Tombelaine zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Mont Saint-Michel 2.5 km Zuidelijk gelegen.
2) Grande-Île 32.3 km NoordWestelijk gelegen.
3) Jersey 68.5 km NoordWestelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Tombelaine

Tombelaine kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.Widget is loading comments...
Tombelaine aantal keer bekeken: 170
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.