Tavolara Tavolara booking.com


vorige beschrijving van het eiland Palmarola Informatie eiland Tavolara volgende beschrijving van het eiland MolaraBeschrijving eiland Tavolara

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde kleine eiland Tavolara ligt in het land Italie, Zuid-Europa. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 198.1 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 6 km2 en is daarmee 2.77 keer groter dan het Nederlandse eiland Rottumeroog. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en de totale kustlengte is ongeveer 19 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 6.9 km bij 1.7 km (maximale breedte). Het eiland is ZuidWest - NoordOost georiënteerd. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 40.91 (40°54'19.9440), 9.71 (9°42'46.1520).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 0 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 0 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). Het eiland is in het NULLen van het land Italie gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Regione - Sardegna, in de gemeente Provincia - Olbia-Tempio. De (directe) buureilanden van Tavolara zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Sardinië 1.9 km WestZuidWestelijk gelegen.
2) Molara 2.2 km ZuidOostelijk gelegen.
3) Caprera 34.9 km NoordWestelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Tavolara

Tavolara kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.

Hoogtekaart van Tavolara

Tavolara hoogtekaart DTM DEM

Widget is loading comments...
Tavolara aantal keer bekeken: 527
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.