Sveti Nikola Sveti Nikola booking.com


vorige beschrijving van het eiland Lampione Informatie eiland Sveti Nikola volgende beschrijving van het eiland BrijuniBeschrijving eiland Sveti Nikola

Fysisch - Algemene info - Ligging

Het bewoonde zeer kleine eiland Sveti Nikola ligt in het land Kroatie, Zuid-Europa. De afstand tot het vasteland bedraagt ongeveer 0.3 km. De oppervlakte van het eiland bedraagt 0.16 km2 en is daarmee 0.07 keer groter dan het Nederlandse eiland Rottumeroog. Het eiland ligt in de Adriatische Zee en de totale kustlengte is ongeveer 2 km en de dimensies van het eiland bedragen ongeveer 0.6 km bij 0.4 km (maximale breedte). Het eiland is NoordWest - ZuidOost georiënteerd. De coördinaten (breedtegraad, lengtegraad) van het eiland (middelpunt) ten behoeve van o.a. GPS zijn 45.22 (45°13'26.1480), 13.59 (13°35'6.5760).Het uitgangsmateriaal op het eiland bestaat uit gesteente.

Topografie - Vervoer - Bereikbaarheid

Het aantal inwoners bedraagt 0 mensen en de inwonerdichtheid komt daarmee op 0 inwoners per vierkante kilometer (ter vergelijking Texel 84 inw/km²). Het eiland is in het NULLen van het land Kroatie gelegen. Het ligt in de provincie - regio: Županija - Istarska županija, in de gemeente Grad - Poreč#Parenzo. De (directe) buureilanden van Sveti Nikola zijn (kortste afstand tot kust buurteiland) en op deze website beschreven:

1) Brijuni 34.8 km ZuidZuidOostelijk gelegen.
2) Cres 54.9 km Oostelijk gelegen.
3) Krk 67.9 km OostZuidOostelijk gelegen.

Topografische kaart voor beschrijving Sveti Nikola

Sveti Nikola kaart

© OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA.Widget is loading comments...
Sveti Nikola aantal keer bekeken: 258
Geen geen score stars gemiddelde score: Geen geen score uit 0 stemmen.